Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді заявляють про два способи зменшення тарифів на газ для населення

12 січня 2021, 08:55
26934
0
Реклама

Кабінет Міністрів під час наради напрацював два підходи, які дозволять знизити ціну на газ для населення. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Про відповідне збільшення тарифів ми вже розповідали.

Перший підхід пропонує Міністерство енергетики: формування тарифів на газ за формулою "ціна на європейських хабах "мінус" транспортування газу до України". Крім того, пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.

Другий підхід пропонує державна компанія "Нафтогаз": посилення конкуренції на ринку шляхом обов'язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, газопостачальні компанії повинні почати активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів.

Також, інформує глава уряду, НКРЕКП терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на цю послугу.

Більш детально про пропозицію Міненергетики повідомив т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко. За його словами, Міністерство енергетики запропонувало з 1 лютого обмежити та на рік зафіксувати ціну на газ для "вразливих" споживачів на рівні "хаб мінус" з додаванням визначеної граничної націнки постачальників. Постачальники зможуть конкурувати, пропонуючи меншу націнку до цієї ціни. Споживачі зможуть так само вільно обирати собі постачальника, при цьому, якщо вони не є "вразливими" споживачами, то вони зможуть обирати і контракти не з фіксованою на рік ціною, а будь-які інші контракти.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини