Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціну на газ на період карантину знизять на 30%, але не з січня — Кабмін

Реклама

Для всіх побутових споживачів запровадять держрегулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезон - заявив Прем'єр-міністр під час засідання Уряду 13.01.2021 року.

У вказаний період ціну зафіксують на рівні 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів.

"На сьогодні це найнижча ціна на українській біржі. Водночас деякі облгази сьогодні продають газ для побутових споживачів по 10 грн і навіть вище. Тобто, пропонується зменшення ціни на газ майже на 30%", - зауважив Прем'єр-міністр.

Уряд доручив Міненергетики, Мінекономіки, Мін'юсту та іншим центральним органам виконавчої влади невідкладно підготувати проект постанови про запровадження держрегулювання ціни на газ на період дії карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону.

Своєю чергою НКРЕКП починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на розподіл газу. Особливо проблемною є ситуація в населених пунктах, де функціонують малі оператори ГРМ, які обслуговують невелику кількість споживачів.

Мінфін та Мінсоцполітики сформують додатково механізм субсидіювання, який допоможе людям, які використовують електроенергію для опалення домівок.

Напередодні відбулася нарада в Офісі Президента України. За словами виконувача обов'язків міністра енергетики, рішення про держрегулювання ціни на газ має бути впроваджене й повністю запрацює вже з лютого.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини