Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди сплачувати ПДФО великим платникам податків із 1 січня — пояснення ДПС

Реклама

Із 1 січня 2021 року великих платників податків (далі - ВПП) закріпили за новоутвореними міжрегіональними управліннями ДПС. Утворили п'ять міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з ВПП: центральне, східне, західне, південне, північне (далі - МУ ВПП).

Проте це спричинило питання щодо сплати ПДФО для ВПП. Передусім з'явилася необхідність уточнювати інформацію про зміну місця обліку ВПП та імовірну зміну рахунків для сплати податків з метою уникнення зарахування коштів на помилкові рахунки.

Зокрема, в Європейській бізнес-асоціації повідомили, що у зв'язку з реорганізацією податкових органів відбулась зміна місця обліку компаній.

Читайте: на які бюджетні рахунки сплачувати податки та ЄСВ у 2021 році.

ДПС пояснює, що згідно п. 64. ПКУ ВПП зобов'язаний стати на облік за основним місцем обліку у МУ ВПП та за неосновним місцем обліку у такому контролюючому органі або його територіальних підрозділах щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням такого МУ ВПП або його територіальних підрозділів об'єктів оподаткування, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність такого ВПП.

Тому, якщо юрособа (податковий агент), яка зареєстрована як ВПП, розташована за місцезнаходженням в межах населених пунктів розташування МУ ВПП (в містах Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові), то ПДФО за найманих працівників вона сплачує до місцевого бюджету за своїм місцезнаходженням на рахунки для територіальних органів МУ ВПП .

Коли ж юрособа - ВПП створює підрозділи за неосновним місцем обліку, але також в межах населених пунктів розташування МУ ВПП, які не уповноважені юрособою нараховувати (сплачувати) ПДФО, тоді цей податок, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, юрособа перераховує до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу на рахунки для територіальних органів МУ ВПП.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини