Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військових-контрактників можуть звільнити із ліквідованих (реорганізованих) держустанов — Держпраці

Реклама

В Управління Держпрац надали консультацію з приводу того, чи правомірне звільнення особи із займаної посади, яка служить за контрактом на військовій службі у Збройних Сил України, в зв'язку з реорганізацією установи.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у т. ч. шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігають місце роботи, посаду і середній заробіток (ч. 3 ст. 119 КЗпП).

Проте треба зважати, що ані в законодавстві про працю, ані в законодавстві з питань проходження військової служби та соціального захисту військовослужбовців немає норми, яка забороняє роботодавцю звільняти мобілізованих або прийнятих на військову службу за контрактом працівників у разі ліквідації (припинення діяльності) підприємства.

Тому звільнення працівників у разі реорганізації установи має відбуватись з урахуванням положень п. 1 ст. 40 КЗпП.

Ознайомтеся зі статтею "Працівник проходить медобстеження за направленням військкомату: які дії роботодавця" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Читайте також:

- "Нові райдержадміністрації із 2021 року: скільки буде відділів та яка чисельність персоналу";

- "Не усіх працівників об'єднаних громад скорочують - Держпраці".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини