Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Після запровадження єдиного рахунку Мінфін уточнив правила бухобліку в державному секторі

16 січня 2021, 11:50
4464
0
Реклама

Мінфін наказом від 08.12.2020 р. № 745 вніс зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі.

Так, у Плані рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі субрахунок 385 "Рахунки, відкриті в системі електронного адміністрування податків" рахунку 38 "Рахунки, відкриті в системі електронного адміністрування податків" класу 3 "Кошти бюджетів та розпорядників бюджетних коштів" розділу 1 "Балансові рахунки" доповнили новим субрахунком 3855 "Єдиний рахунок".

Відповідні зміни внесли й до Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі.

На субрахунку 3855 "Єдиний рахунок" будуть вести облік внесених грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених ПКУ (крім ПДВ, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також частини чистого прибутку (доходу) державних або комунальних унітарних підприємств та їх об'єднань), ЄСВ, включаючи пеню та штрафи, передбачені Законом про ЄСВ, та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

Купуйте продукти та системи від ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи бухгалтера за вигідних умов. Для того, щоб ви не пропустили головну пропозицію року. Заповніть форму заявки.

.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини