Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для будівництва та капремонту будівель встановили нові вимоги до енергоефективності

18 січня 2021, 11:40
2188
0
Реклама

Відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності. Розроблені Мінрегіоном вимоги є обов'язковими для новобудов, реконструйованих та капітально відремонтованих будівель. Мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель встановлені в Україні вперше. Вони дозволять проводити термомодернізацію будівлі поетапно, що дозволить її власникам більш ефективно спланувати бюджет та подальші роботи, щоб отримати клас енергоефективності об'єкту не нижче "С", упевнені в Мінрегіоні. Ці вимоги затверджені наказом від 27.10.2020 р. № 260 (набрав чинності 04.01.2021 р.).

Зокрема, мінімальні вимоги встановлюються для нового будівництва, реконструкції або капітального ремонту будівель в цілому або їх окремих елементів (даху, зовнішніх стін, інженерних систем).

Винятками, до яких не будуть застосовуватись мінімальні вимоги до енергоефективності, є низка об'єктів, зокрема, індивідуальні житлові будинки, історичні будівлі, будівлі промислового, сільськогосподарського призначення, об'єкти транспорту, енергетики та оборони, а також виконання будівельних робіт з відновлення окремих конструкцій будівель та споруд, з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (аварій) та відновлення функціонування об'єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення.

Також Мінрегіон наказом від 27.10.2020 р. № 261 (набрав чинності 28.12.2020 р.) вніс зміни до Методики визначення енергетичної ефективності будівель, яку використовують у своїй роботі проектувальники при проектуванні об'єктів та енергоаудитори під час сертифікації.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини