Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердить нові оклади в місцевих радах

Реклама

Мінекономіки представить на розгляд Уряду проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268".

Цим документом пропонують визначити посадові оклади посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у територіальних громадах. Фактично з'являться нові редакції додатків 48-53 та 55 до постанови № 268, якою визначені схеми посадових окладів в органах місцевого самоврядування.

Суть запропонованих змін зводиться до того, що переглянуть найнижчі розміри посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту І категорії, спеціалісту ІІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня виходячи з умов оплати праці, встановлених для держслужбовців відповідних категорій і посад.

Також буде скасоване віднесення областей та міст до груп за оплатою праці. Натомість для сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів (виконавчих органів) рівень окладів залежатиме від чисельності осіб в територіальній громаді. Найнижчі оклади будуть там, де така чисельність від до 3 тис. осіб, а найвища - понад 900 тис. осіб.

Проте особливого підвищення посадових окладів не відбудеться. Керівні посади матимуть ті ж самі розміри посадових окладів, а підвищення для спеціалістів складе в межах 100-400 грн.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Також Кабмін вже затвердив нову схему посадових окладів держслужбовців на 2021 рік.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини