Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінилися ставки для платників єдиного податку у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати — ДПС

20 січня 2021, 12:45
2591
0
Реклама

Зміна розміру мінімальної заробітної плати впливає й на розмір ставки певних податків, про це нагадало Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Так, мінімальна заробітна плата з 1 січня цього року становить 6000 гривень, підвищився й розмір прожиткового мінімуму - тепер для працездатної особи він складає 2270 гривень. Відповідно, зростає й сума єдиного податку для підприємців-"спрощенців" І та ІІ груп. Тепер для підприємців I групи максимальна ставка єдиного податку, яка встановлюється органом місцевого самоврядування в розмірі не більше 10% прожиткового мінімуму, складає 227 гривень.

Єдиний податок для ІІ групи встановлюється у межах до 20 % розміру мінімальної заробітної плати і відповідно складає до 1200 гривень. Оскільки, розміри ставок єдиного податку затверджуються рішеннями органів місцевого самоврядування, тому, відповідно, можуть різнитися для платників різних ОТГ.

Мінімальний щомісячний платіж з ЄСВ тепер, замість минулорічних 1100 гривень, складатиме 1320 гривень. Адже базою для нарахування єдиного внеску теж є мінімальна зарплата.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини