Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові оклади ЄТС для розрахунку заробітних плат бюджетників у 2021 році: рішення Кабміну

21 січня 2021, 08:40
10215
0
Реклама

Як ми й прогнозували, 20 січня Кабінет Міністрів України під час чергового засідання затвердив нові оклади єдиної тарифної сітки для розрахунку заробітних плат працівників бюджетних установ. Про це йдеться у постанові КМУ "Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" від 20 січня 2021 р. № 29.

Із текстом постанови КМУ та інших нормативно-правових актів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Зокрема, уряд підвищив з 1 січня і з 1 грудня 2021 року розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, на основі якого визначаються посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

Так, з 1 січня встановлюється посадовий оклад працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки (ЄТС) у розмірі 2 670 грн, а з 1 грудня - 2 893 грн.

Відповідне уточнення внесено у примітку до Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

Крім того, уряд доручив керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери забезпечити диференціацію заробітної плати шляхом встановлення доплат, надбавок, премій залежно від складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його праці.

Додатково рекомендували органам місцевого самоврядування вжити заходів до приведення власних нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із цією постановою.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини