Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд та міські голови домовилися щодо тарифів на тепло та гарячу воду

21 січня 2021, 11:15
2287
1
Реклама

Тарифи на опалення та гаряче водопостачання до кінця опалювального сезону в Україні не підвищуватимуть. Про це заявив міський голова Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко за підсумками наради. Участь у ній взяли члени Асоціації та урядовці, інформує Урядовий портал.

Учасники зустрічі домовилися напрацювати проект спільного Меморандуму, який регламентуватиме наступні домовленості:

1.Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

2. Проведення спільної роботи над реструктуризацією заборгованості перед НАК "Нафтогаз", що утворилася через різницю між виручкою ТКЕ та тарифною виручкою (так звана "різниця в тарифах").

3. Теплокомуненерго матимуть можливість укладати річні договори з НАК "Нафтогаз" за вигідною ціною.

Меморандум між урядом, АМУ та представниками парламенту про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води в Україні буде підписано найближчими днями.

Меморандум повинен містити алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ в Україні. Зокрема, передбачати першочергові кроки щодо врегулювання питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків підприємствам теплопостачання.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Про особливості бухгалтерського обліку в ОСББ читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть замовити доступ та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини