Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безповоротна фіндопомога медикам — чи включати до розрахунку середньої зарплати

Реклама

В Мінекономіки із посиланням на норми Закону України "Про оплату праці" пояснили, які виплати включають до складових зарплати.

Зокрема, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства або які провадяться понад установлені зазначеними актами норми, належать до інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Оскільки безповоротна фінансова допомога не передбачена актами чинного законодавства, а надають її медпрацівникам за рішеннями КМДА в рамках програми "Здоров'я киян", тоді таку виплату відносять до інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Саме так пояснює Мінекономіки у листі від 14.12.2020 р. № 3511-06/74016-07.

Така виплата з позиції міністерства належить до одноразових. А значить, вона не враховується при обчисленні середньої зарплати з огляду на перелік виплат, виписаний у п. 4 Порядку № 100.

Ознайомтеся зі статтею "Як урахувати премію під час розрахунку середньої зарплати" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини