Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструватися в житлі та виписатися з нього можна онлайн — рішення КМУ

22 січня 2021, 08:45
4115
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 28.12.2020 р. № 1364 вирішив реалізувати протягом двох років експериментальний проект щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі. Затверджений Порядок реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі. Він передбачає, що відповідна процедура здійснюється щодо особи, яка:

1) пройшла автентифікацію з використанням інтегрованої системи автентифікації, кваліфікованого електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи;

2) має паспорт громадянина України у формі картки;

3) реєструє місце проживання:

- за адресою житла, відомості про яке внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та за умови, що особа є власником (співвласником) зазначеного житла або отримала електронну згоду на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) зазначеного житла, а також за відсутності обтяжень речових прав на зазначене житло;

- за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них, якщо особа є неповнолітньою (віком від 14 до 18 років);

4) реєструє, знімає з реєстрації місце проживання в реєстрах територіальних громад, які здійснюють електронну інформаційну взаємодію з єдиною інформаційною системою МВС. У разі реєстрації місця проживання з одночасним зняттям з реєстрації місця проживання за попередньою адресою електронна інформаційна взаємодія з реєстром територіальної громади попереднього місця проживання не вимагається.

Заява буде формуватися заявником на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг “Портал Дія” після проходження ним автентифікації.

У разі коли заявник не є одноосібним власником житла, у заяві також зазначається інформація про власника (співвласника) житла. Електронна згода на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) житла зазначається у заяві під час її формування.

Порядок також передбачає зазначення в заяві додаткової інформації, коли йдеться про неповнолітніх осіб, які реєструються за місцем проживання своїх батьків чи одного з них,

призовників та військовозобов'язаних.

Оплата адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації здійснюється за допомогою програмних засобів Порталу Дія під час формування заяви перед її поданням.

Складення та/або подання будь-яких інших заяв чи відомостей для реєстрації/зняття з реєстрації не вимагається.

Заява надсилається через єдину інформаційну систему МВС до органу реєстрації, який здійснює реєстрацію/зняття з реєстрації або приймає рішення про відмову в ній.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини