Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові цифрові підписи та електронні лікарняні — що Мінцифра запровадить у 2021 році

25 січня 2021, 10:50
5569
0
Реклама

Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові цифрові проекти та сервіси, які запустить Мінцифри в першому кварталі 2021 року.

Серед нових сервісів, які запускає Мінцифри у 2021 році, - Дія ID, зміна місця проживання, будівельні послуги класів СС2 та СС3, податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок та автоматична реєстрація бізнесу.

Так, Дія ID - сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП. Ви зможете підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Також буде доступна зміна місця реєстрації онлайн. Для цього ще наприкінці 2020 уряд ухвалив постанову, яка впроваджує експериментальний проект з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

На портал Дія додадуть нові будівельні онлайн-послуги - початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об'єктів класу СС2 та СС3.

Крім того, з'явиться автоматична реєстрація бізнесу - автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Уже готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

У 2021 році Мінцифри впровадить електронний лікарняний. Він замінить паперовий лікарняний на електронний листок непрацездатності.

Вже скоро з'являться податкові онлайн-послуги. Буде оптимізовано та переведено в Дію послуги кабінету платника податків.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини