Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка вартість путівок у 2021 році не оподатковується — ДПС

Реклама

До оподаткованого доходу не включають вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у т.ч. на реабілітацію осіб з інвалідністю, на території України платника податку та/або членів його сім'ї першого ступеня споріднення, які надаються його роботодавцем - платником податку на прибуток підприємств безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) один раз на календарний рік, за умови, що вартість путівки (розмір знижки) не перевищує 5 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року (абз. 2 пп. 165.1.35 ПКУ). Про це нагадали в ГУ ДПС у Київській області.

Тому у 2021 році роботодавці не оподатковують вартість путівки, наданої безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки), якщо її вартість (розмір знижки) не перевищує як для свого працівника, так і для членів його сім'ї (дружина та дитина) на суму 30 000 грн на кожну із вказаних осіб. Водночас треба дотримуватись умов, визначених у пп. 165.1.35 ПКУ, зокрема, один раз на календарний рік.

Також враховуйте, що при нарахуванні (наданні) доходів у будь-якій негрошовій формі база оподаткування ПДФО - вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені за ПКУ, яка помножена на коефіцієнт (п. 164.5 ПКУ).

Також читайте про решту показників, які змінюються у зв'язку з зростанням мінімальної зарплати у 2021 році.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини