Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці видали черговий інформаційний лист — аналізують останні зміни у ПКУ

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що виданий службою Інформаційний лист № 18 присвячено нормам Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій" від 4 листопада 2020 року № 962-IX. Цим законом запроваджено податкові преференції для підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

В інформаційному листі йдеться про:

- визначення бюджетного гранту для податкових цілей;

- преференції при оподаткуванні доходів, отриманих платниками податків у вигляді бюджетного гранту;

- преференції для платників єдиного податку;

- пільги з ПДВ для суб'єктів господарювання зі сфери культури, креативних індустрій, туризму.

Цей лист носить інформаційний характер та не є індивідуальною податковою консультацією, оскільки не базується на особливостях фактичних обставин операцій конкретного платника податку. Інформаційний лист ґрунтується на положеннях чинного законодавства України та практики його застосування, які можуть змінитися в майбутньому. Кожен платник податку у порядку, визначеному статтями 52 та 53 ПКУ, може звернутися до контролюючого органу з наведенням фактичних обставин операцій та наданням відповідних матеріалів для отримання індивідуальної податкової консультації.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини