Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено правила роботи кафе та ресторанів — Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки своїм наказом від 18.11.2020 р. № 2362 внесло важливі зміни до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства.

По-перше, скасовано норму, за якою відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства узгоджується з органами місцевого самоврядування та установами державної санітарно-епідеміологічної служби.

По-друге, закріплено, що режим роботи закладу ресторанного господарства встановлюється суб'єктом господарювання самостійно, крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюється виконавчими органами сільських, селищних та міських рад.

Раніше відповідна норма Правил говорила, що режим роботи закладу ресторанного господарства встановлюється суб'єктом господарювання самостійно, а у випадках, передбачених законодавством, за погодженням з органами місцевого самоврядування. Водночас Закон про місцеве самоврядування й раніше у числі повноважень місцевих рад називав встановлення зручного для населення режиму роботи підприємств комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування, але лише тих, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад (пп. 9 п. "а" ч. 1 ст. 30).

Суб'єктам ресторанного господарства рекомендуємо матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся тестовим доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух"):

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Обирайте те, що потрібно саме Вашому бізнесу, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини