Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст затвердив порядок передавання електронних документів юросіб до архівів

Реклама

Наказом Міністерства юстиції України від 30 грудня 2020 року № 4555/5 затверджено Порядок приймання-передавання електронних документів Національного архівного фонду на постійне зберігання.

Цей Порядок встановлює загальні вимоги щодо приймання-передавання електронних документів, внесених до Національного архівного фонду (НАФ), на постійне зберігання до архівів від державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування. Йдеться про електронні документи, що є джерелами комплектування архівів відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" та Правил роботи архівних установ України.

Цей Порядок застосовують для приймання-передавання на зберігання до архівів документів постійного та тривалого (понад 10 років) строків зберігання, у тому числі з кадрових питань (особового складу) юридичних осіб - джерел комплектування архівів у разі ліквідації цих юридичних осіб.

Підготовка електронних документів НАФ на постійне зберігання здійснюється юридичними особами відповідно до вимог Порядку роботи з електронними документами у діловодстві та їх підготовки до передавання на архівне зберігання.

Приймання електронних документів НАФ до архіву від юридичних осіб - джерел комплектування архіву проводять щорічно за графіком, затвердженим архівом за погодженням із юридичною особою.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини