Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трудових мігрантів спробують зацікавити 150 тис.грн від держави на старт власного бізнесу

Реклама

Уряд підтримав проект Закону, яким пропонується впровадити систему стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном та повернулися в Україну. Ці заходи спрямовані на підтримку їх підприємницької діяльності після повернення до України.

Отримувати допомогу зможуть громадяни України, які здійснювали оплачувану діяльність за кордоном більше 1 року.

Розмір такої допомоги очікують на рівні 150 тис. грн. Проте важливо умовою підтримки стане те, що розмір держдопомоги повинен бути пропорційним розміру інвестицій від заявника. Тож учасник програми підтримки має інвестувати і власні кошти, зароблені за кордоном.

Законопроект також передбачає, що фінансування програми для економічної реінтеграції трудових мігрантів залежить від їх страхового стажу. Зокрема, громадянам України, які мають страховий стаж понад 10 років зможуть отримати одноразову допомогу на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду соцстраху на випадок безробіття. Водночас громадяни, які мають менший страховий стаж, зможуть отримати допомогу у формі безвідсоткової державної позики та повинні будуть повернути кошти протягом наступних 5 років.

Додатково учасники програми зможуть отримати безоплатні консультації по організації підприємницької діяльності та пройти профільний навчальний курс по створенню бізнес-плану.

Механізм та умови підтримки затвердить в майбутньому Уряд.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини