Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК відновив для бюджетників право на виплату зарплати з каси

Реклама

Позитивна новина для працівників бюджетних установ. Окружний адмінсуд міста Києва ухвалив рішення, яким визнав протиправним та нечинним один із пунктів постанови КМУ, за яким зарплату в бюджетній сфері виплачують через уповноважені банки без письмової згоди працівників на таку форму виплати зарплати.

Мова йде про пп. 2 п. 2 Змін, що вносяться до постанов КМУ, затверджені постановою "Деякі питання здійснення виплат працівникам бюджетних установ" від 03.11.2019 р. № 918, яка чинна із 09.11.2019 р. Ним було встановлено, що зарплату працівникам бюджетних установ виплачують через уповноважені банки, які визначають за результатами конкурсного відбору.

Позовні вимоги мотивовані тим, що оскаржувані положення нормативно-правового акту унеможливили отримання коштів готівкою, що суперечить вимогам ст. 24 Закону України "Про оплату праці". Вона вимагає особистої письмової згоди працівника на виплату зарплати через установи банків, поштовими переказами. Натомість пп. 2 п. 2 Змін, затверджених постановою № 918, який оскаржували в суді, виключав можливість "за їх письмовою згодою" для виплати зарплати працівникам бюджетних установ.

На думку суду, це суперечить вимогам Закону України "Про оплату праці", та не обумовлено вимогами інших Законів України, якими б надавалось право Уряду змінювати форми виплат зарплати для працівників бюджетних установ.

Оцініть переваги професійного рішення Liga360 для бухгалтерів. Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства. Вирішуйте будь-які робочі завдання з модулем “Ситуації для бухгалтера” та консультаціями експертів. Тестовий доступ до Liga360: Бухгалтер можна замовити тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини