Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд знову доповнив перелік звільнених від ПДВ товарів

Реклама

Уряд вкотре вдається до податкових послаблень для сфери охорони здоров'я і вносить зміни до постанови КМУ від 20.03.2020 р. № 224. Саме нею визначений переліку товарів (у т. ч. лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для боротьби із COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від ПДВ.

Тепер постановою КМУ від 27.01.2021 р. № 54 цей перелік відкоригували, додавши декілька позицій ліків, імунобіологічних препаратів та харчових продуктів для спеціальних медичних цілей. Також оновили перелік із підрозділу "Засоби індивідуального захисту". Зокрема, у разі постачань медичних масок вимагається додавати документ про відповідність ДСТУ EN 14683:2014 та/або EN 14683:2005.

Попереднього разу Уряд уже доповнював перелік звільнених від ПДВ товарів, зміни до якого почали діяти із 17.12.2020 р.

Як бухгалтеру автоматизувати свою роботу? З рішенням Liga360. Система містить типові договори, форми й бланки, має зручний калькулятор відпусток та калькулятор індексації зарплати. А описи робочих ситуацій та персональні консультації експертів - додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини