Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшили перелік обставин для арешту майна платників податків

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує про зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків. Їх передбачає наказ Мінфіну від 19.11.2020 р. № 716, який діє із 22.01.2021 року.

Зокрема, розширили перелік обставин, за яких може застосовуватись адмінарешт майна платника податків.

Тепер адмінарешт майна може бути застосовано, якщо нерезидент розпочинає та/або здійснює госпдіяльність через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік, що підтверджується актом перевірки.

Звісно, окрім зазначеної (нової) норми, адмінарешт майна можуть застосувати також, якщо з'ясовується одна з обставин, які перелічені у п. 1 розділу ІІІ Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків, затвердженого наказом Мінфіну від 14.07.2017 р. № 632.

Про податкові новації 2021 року читайте в статті "Новації Закону № 1117: адміністрування податків та інше" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини