Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розробив порядок розкриття інформації про структуру власності та кінцевих бенефіціарів

Реклама

Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 06.12.2019 р. № 361-IX зобовязав всі раніше зареєстровані юрособи подати держреєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ) та структуру власності протягом 3 місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Цим же Законом також зобов'язали підтримувати інформацію про КБВ та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти держреєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати держреєстратору документи, що підтверджують ці зміни.

В Мін'юст відповіли чи доведеться всім юрособам повідомляти про КБВ у 2021 році. Там констатували - подача відомостей про КБВ юрособи вперше очікуватиметься у 2021 році після прийняття нормативно-правового акту, яким би затвердили форму та зміст структури власності юрособи.

І ось Мінфін розробив проект наказу "Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності".

Він пропону затвердити форму структури власності, яка буде складатися у вигляді документа, що являє собою схематичне зображення структури власності юридичної особи та яка відображає всіх осіб, які прямо або опосередковано володіють цією особою самостійно чи спільно з іншими особами або незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи.

Зразки складання схематичного зображення структури власності оприлюднять на офіційного вебсайті Мінфіну.

Структуру власності в електронній формі можна буде сформувати програмним забезпеченням у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, з накладанням КЕП керівника юридичної особи.

Враховуйте, що Мін'юст перевірятиме факти неподання інформації про КБВ.

Як не помилитися з даними контрагентів? З рішенням Liga360: Бухгалтер. Перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів. Дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини