Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по частковому безробіттю отримає малий та середній бізнес під час будь-якого карантину

Реклама

ВРУ прийняла в цілому Закон України "Про внесення змін до статті 471 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб".

Допомогу по частковому безробіттю будуть надавати у всіх випадках запровадження КМУ карантину для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, а не лише при епідемії COVID-19.

Рис.1

Як видно із тексту ухваленого законопроекту № 3010а, суму допомогу по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації надаватимуть роботодавцям, у т. ч. ФОП, які є застрахованими особами, із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва. Її виплачуватимуть з першого дня скорочення тривалості робочого часу особи у межах строку зупинення (скорочення) діяльності, але не більше строку, визначеного порядком надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, затвердженим КМУ.

Ознайомтесь зі статтею "Допомога по частковому безробіттю: що змінив Закон № 1030" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Також Уряд спростив порядок отримання допомоги по частковому безробіттю.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини