Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держзнаки автомобілів та інших транспортних засобів змінять — ініціатива МВС

Реклама

На офіційному вебсайті МВС оприлюднено проєкт наказу Міністерства внутрішніх справ України "Про деякі питання державних номерних знаків транспортних засобів". Проєкт розроблено з метою встановлення єдиних зразків державних номерних знаків транспортних засобів, їх технічних характеристик та врегулювання вимог до їх інформаційного змісту.

Будуть затверджені:

- Вимоги до державних номерних знаків транспортних засобів;

- Єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів.

Знаки будуть присвоюватися транспортному засобу відповідно до місця здійснення реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку такого транспортного засобу в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС.

Серед іншого, передбачено застосування таких літеросполук на автономерах:

- ZE, ZG, VA, SA - літеросполуки, що позначає серію для транспортних засобів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння;

- XF - літеросполука, що позначає серію для причепів;

- АG - літеросполука, що позначає серію для автобусів і таксі, які внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб - підприємців як засоби провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів автомобільним транспортом;

- АY - літеросполука, що позначає серію для автобусів і таксі, які внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб - підприємців як засоби провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів автомобільним транспортом та які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.

А ось літера E з емблемою на знакові означає належність автомобіля до Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, В з емблемою - означає належність до Державної прикордонної служби України, G з емблемою - означає належність до Національної гвардії України.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини