Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якою формою подати Звіт з ЄСВ, якщо його не подавали за звітні періоди до 2021 року — відповіли в ДПС

Реклама

Починаючи зі звітності за І квартал 2021 року подається оновлена форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізосіб, і сум утриманого з них податку, в якій показують також суми нарахованого ЄСВ. Фактично податковий розрахунок за ф. № 1ДФ викладений у новій редакції наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773, який поглинув таблиці Звіту з ЄСВ.

Читайте: податковий розрахунок за ф. № 1ДФ зазнав змін із 2021 року.

Проте все ж виникає питання за якою формою роботодавці подають звітність з ЄСВ у складі податкового розрахунку, якщо така звітність не подавалася за попередній звітний період (періоди), в тому числі до 2021 року?

Якщо платник ЄСВ не подавав податковий розрахунок за попередній звітний (податковий) період, такий платник податків зобов'язаний подати його у поточному звітному (податковому) періоді за формою, що діє на день подання такого розрахунку.

Водночас коригують реквізити (крім сумових показників) та виправляють відомості у звітності по ЄСВ, яку подавали за формами, які діяли до набрання чинності Наказом № 773, за періоди до 2021 року, в порядку передбаченому пп. 10 та 11 п. 9 розд. V Порядку № 4.

При потребі коригувати реквізити (крім сумових показників) таблиць 5, 6, 7, 8, 9 додатка 4 до Порядку № 435, які діяли до набрання чинності оновленого Порядку № 4, за періоди до 2021 року платники ЄСВ подають податковий розрахунок за формою "Уточнюючий" в порядку, визначеному абз. 5 пункту 6 розділу V Порядку № 4.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.04.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Також враховуйте, що у 2021 році звітуємо з ЄСВ за новими правилами.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини