Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновив форму декларації акцизного податку

Реклама

Тільки нещодавно, із 27 січня 2021 року запрацював наказ Мінфіну від 27.11.2020 р. № 729, яким затвердили нові форми акцизної накладної та розрахунку до неї. Які форми документів змінились, описано за посиланням.

Попри нові форми ДПС продовжувала приймати від платників акцизу "старі" електронні форми документів. Все пов'язано із тестовими роботами з програмним забезпеченням, яке забезпечує приймання та обробку нових електронних форм документів.

Для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Тепер черга дійшла до форми декларації акцизного податку та порядку її заповнення і подання. Зміни до них затверджені наказом Мінфіну 08.12.2020 р. № 747. Даний наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

У новій редакції викладено розділ В "Податкові зобов'язання з реалізації пального", а розділ Г "Податкові зобов'язання з автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів (включаючи мопеди), велосипедів з допоміжним мотором, з колясками або без них, моторних транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, моторних транспортних засобів для перевезення вантажів" доповнили новими рядками.

З'явився і новий додаток 14 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального під час зміни умов оподаткування згідно з підпунктом 229.8.13 пункту 229.8 статті 229 розділу VI Кодексу".

Нові редакції маємо і для таких додатків:

- додаток 2 "Розрахунок суми акцизного податку з тютюнових виробів, на які встановлено специфічні та адвалорні ставки акцизного податку одночасно";

- додаток 6 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів";

- додаток 7 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації електричної енергії".

За кожний звітний період незалежно від того, чи провадили платники господарську діяльність у звітному періоді та чи виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку, заповнюють та подають відповідні розділи та додатки до декларації:

- суб'єкти господарювання, які відповідно до п. 212.1 ПКУ є платниками акцизного податку та мають чинні (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством;

- платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ.

Інші платники заповнюють та подають розділи і додатки до декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку.

Готуєте річну звітність? Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини