Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС надала зразок заяви на відстрочку у сплаті податкового боргу до 6800 грн

Реклама

В ГУ ДПС в Івано-Франківській області нагадують про можливість відстрочки сплати податкового боргу до 29.12.2021 року. Йдеться про борг, розмір якого за усіма податками й зборами й платежами, штрафними санкціями та пенею станом на 01.12.2020 року не перевищує 6800 гривень.

Якщо вказаний борг сплатити до передбаченого терміну, то штрафи та пеня, а також відсотки за відстрочення на зазначену заборгованість, не нараховуватимуть. Відповідні норми передбачені Законом № 1072.

Аби скористатися таким правом, треба подати до органу ДПС, де обліковується борг, заяву в довільній формі. При її заповненні необхідно вказати такі особисті дані:

- прізвище, ім'я та по батькові ;

- адресу проживання;

- індивідуальний податковий номер (ІПН);

- номер телефону для можливості уточнення інформації.

Відстрочують борг без укладення окремого договору. Якщо платник податків не підпадає під дію Закону № 1072 (відстроченням можуть скористатися платники податків - фізособи та самозайняті особи), то в місячний термін ДПС надсилає йому відмову.

Платник податків, якій сплатив борг достроково, повинен про це повідомити контролюючий орган, написавши відповідну заяву.

Якщо не сплатили чи частково не сплатили відстрочений борг до 29.12.2021 року, тоді на відстрочені суми, що залишилися непогашеними, нараховуватимуть штрафи та пеню.

Бізнес щодня стикається з ризиками - від партнерів, клієнтів або конкурентів. Відтепер у CONTR AGENT можна проаналізувати інформацію з державних реєстрів, і дізнатись чи є особа у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною, тільки у лютому.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини