Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яке РРО-порушення податківці вважають повторним — зі збільшеним штрафом

Реклама

Яким чином буде визначатись кількість порушень у сфері використання РРО/ПРРО, а саме: за кількістю фактично проведених перевірок або за кількістю фактично встановлених порушень під час однієї перевірки?

На це податківці відповідають -при здійсненні розрахунків суб'єкт господарювання повинен проводити усі розрахункові операції через зареєстрований РРО із роздрукуванням розрахункових документів.

У разі виявлення під час перевірки суб'єкта господарювання підтверджених належним чином фактів неодноразових недотримань вимог - друге, та усі наступні порушення каратимуться як повторні.

За порушення порядку проведення розрахунків готівкою за товари (послуги), зокрема і недотримання встановлених законодавством вимог передбачена відповідальність згідно з п. 1 ст. 17 Закону про РРО у розмірі:

- 10 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

- 50 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Докладніше про "Відповідальність за порушення у сфері РРО " можна дізнатися з модуля Ситуації. Для отримання доступу до професійної аналітики та інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.20 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини