Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові умови використання корпоративних карток і визнання переказів з використанням платіжної картки безготівковими: проєкт постанови НБУ

Реклама

Національний банк України повідомив, що має намір розширити можливості застосування корпоративних платіжних карток. Для цього регулятор планує осучаснити та удосконалити вимоги законодавства щодо емісії платіжних карток та їх використання бізнесом.

Зокрема, Національний банк планує чітко визначити, що:

  • бізнес має право самостійно визначати перелік осіб, які матимуть можливість використовувати корпоративні платіжні картки для розрахунків;

  • переказ, ініційований з використанням платіжної картки, для зарахування коштів на рахунок отримувача, є безготівковим розрахунком.

Окрім того, регулятор планує спростити отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку. Так, передбачається надати можливість складати довіреність на отримання платіжної картки у відділені банку.

Відповідні зміни містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням".

Як бухгалтеру полегшити собі роботу? З рішенням Liga360! Ця система містить типові договори, форми й бланки, має зручні калькулятори відпусток та індексації зарплати. Алгоритми робочих ситуацій та персональні консультації експертів додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини