Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ОТГ не затвердила ще ставку податку на нерухомість — скільки платити в бюджет

Реклама

Місцеві ради приймають рішення про місцеві податки до 15 липня року, що передує періоду, в якому планується їх застосовування

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що якщо радою об'єднаної територіальної громади, створеною у зв'язку з об'єднанням сільських рад в ОТГ, не прийнято рішення про встановлення місцевих податків та зборів, то платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосовують ставки, що були затверджені рішеннями відповідних сільських, селищних, міських рад, що об'єдналися в територіальну громаду.

Річ у тім, що згідно з абзацом першим ч. 8 ст. 8 Закону № 157 після припинення повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об'єдналися, видані ними нормативно-правові акти, невиконані акти індивідуальної дії зберігають чинність на відповідних територіях та для відповідних осіб.

Сільська, селищна, міська рада, обрана об'єднаною територіальною громадою, її виконавчий комітет можуть вносити зміни, визнавати такими, що втратили чинність, або скасовувати акти відповідних органів місцевого самоврядування та посадових осіб, визначені в абзаці першому частини восьмої ст. 8 Закону №157.

Подавайте звітність лише парою кліків з Liga360:Бухгалтер. До Ваших послуг - актуальні форми декларацій та звітів, автоматична перевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини