Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила нюанси заповнення декларацій з екоподатку та ренти з новими кодами КОАТУУ

Реклама

В Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків вказали на особливості заповнення звітності з екоподатку та ренти, зважаючи на оновлення довідника місцевих бюджетів на базі змінених кодів Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ).

Оновлений довідник затверджений наказом Мінфіну від 10.12.2020 р. № 756 (далі - Наказ № 756).

Читайте також: в податкових деклараціях 2021 року треба вказувати нові коди КОАТУУ.

Зокрема, при заповненні декларації з екоподатку, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715:

- у рядку 7 рядка 2 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ" зазначають код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, у якому платник перебуває на обліку як платник екологічного податку;

- у рядку 3.1 рядка 3 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем обліку платника" додатків 1 - 3 до декларації зазначають код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Наказі № 756, у якій платник перебуває на обліку;

- у рядку 3.2 рядка 2 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем розташування джерела забруднення" додатків 1 - 3 до декларації вказують код КОАТУУ за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об'єкти, розміщення відходів відповідно.

ДПС звертає увагу на те, що треба вказувати код органу самоврядування, а не територіально-адміністративної одиниці (населеного пункту), який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади.

В декларації з рентної плати, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 719 треба відображати відповідні показники, які використовують для внесення відповідних змін до податкової звітності:

- у рядку 6 рядка 2 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ" зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подається декларація;

- у рядку 3 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТТУ" додатків 1-3,5 та 7 до декларації зазначається код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Наказі № 756;

- у рядку 5 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням об'єкта" до декларації зазначається код КОАТУУ місця здійснення діяльності платника.

- у рядку 3 "Код органу місцевого самоврядування за КОАТТУ" додатків 4, 6, 10 - 11 до декларації зазначається код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Наказі № 756.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини