Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП не повідомляють ДПС, якщо ЄСВ сплачує роботодавець

Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадують, що для перевірки правильності нарахування, обчислення, повноти і своєчасності сплати ЄСВ податківцям надається доступ до персоніфікованих відомостей про зарплату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески.

Тому ФОПи і особи, які займаються незалежною профдіяльністю, не повинні повідомляти про факт сплати роботодавцем за них ЄСВ.

Податківці уже озвучували ТОП-3 аспекти застосовування оновлених правил сплати ЄСВ підприємцями у 2021 році. Серед них - як відображати у звітності ФОПа місяці, за які ЄСВ не сплачений ФОПом за себе, бо сплачений роботодавцем за основним місцем роботи, щоб ці місяці не були зараховані ФОПу в недоїмку по ЄСВ.

Докладніше про цьогорічні новації для підприємців читайте в статті "Зміни для ФОПів у 2021 році: ЄСВ, єдиний податок, РРО" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини