Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила зміни в порядку ведення реєстру неприбуткових установ

Реклама

ГУ ДПС нагадала про зміни, які відбулись в частині ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій. Пояснення викладені в листі від 08.02.2021 р. № 3467/7/99-00-21-02-01-07.

Нагадаємо, що тепер у заяві про державну реєстрацію створення юридичної особи приватного права може зазначатися прохання заявника про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Щодо змін у додатках до Порядку.

Враховуючи, що під час державної реєстрації створення юридичної особи у заяві про реєстрацію заявник може зазначати прохання про включення до Реєстру без подання окремої заяви, з Єдиного державного реєстру до контролюючого органу така заява не передається, а передаються відомості із заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи з проханням про включення до Реєстру, відповідні зміни внесені до додатків, визначених Порядком.

Постановою № 1270 додаток 1 до Порядку доповнено новою виноскою "1" до назви додатка 1, яка передбачає, що в разі надходження з ЄДР відомостей про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій реєстраційна заява створюється в автоматичному режимі.

З метою уніфікації форм документів, затверджених Порядком, та прискорення надання адміністративних послуг Порядок доповнено новими додатками, а саме:

- Додаток 4 "Витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій", який містить відомості з Реєстру, актуальні на дату та час його формування;

- Додаток 5 "Повідомлення про відсутність відомостей про платника у Реєстрі неприбуткових установ та організацій".

Радимо ознайомитися з матеріалом "Процедура отримання організацією статусу неприбутковості" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух". .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини