Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземні компанії реєструються платниками податку на прибуток — ДПС

Реклама

Станом на сьогодні окремі нерезиденти уже стали на облік в податкових органах і зареєстровані в якості платників податку на прибуток підприємств згідно з вимогами чинного закону. Про це повідомили на офіційному порталі ДПС.

Податківці також коротко надали відповіді на актуальні питання, де пояснили що проблем із реєстрацією нерезидентів не виникає.

Для взяття на облік та реєстрації платником податку на прибуток іноземна компанія подає до контролюючого органу заяву за формою № 1-ОПП (із зазначенням підстав для взяття на облік). До такої заяви додаються документи, перелік яких визначений у п. 64.5 ПКУ. Всім іноземним компаніям при взятті на облік в контролюючих органах надається 9-значний обліковий податковий номер. Про взяття на облік іноземній компанії видається довідка за формою № 34-ОПП. Додатково питання реєстрації іноземних компаній викладені в Інформаційному листі № 19.

Також відзначено, що до моменту внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів (наказ від 08.02.2021 р. № 62 вже на державній реєстрації в Мін'юсті), слід керуватися нормами п. 64.5 ПКУ і тою частиною Порядку обліку платників податків і зборів, яка не суперечить ПКУ.

Радимо ознайомитися з матеріалом "Новації Закону № 1117: реєстрація постійного представництва" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини