Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота на півставки із зарплатою в мінімалку — скільки ЄСВ нараховують

Реклама

В ГУ ДПС у Запорізькій області відповіли, в якому розмірі сплачують ЄСВ, якщо особа працює неповний робочий день.

Для початку нагадали абз. 2 ч. 5 ст. 8 Закону № 2464, за яким якщо база нарахування ЄСВ не перевищує мiнiмальної зарплати, тоді ЄСВ розраховують як добуток мiнiмальної зарплати та ставки ЄСВ.

Водночас вказали на те, що роботодавець має право нарахувати працівнику, який працює неповний робочий день, зарплату нижчу за мінімальну. При цьому обов'язковою є умови, що сума нарахованої зарплати має бути не менша ніж частина від мінімальної зарплати, що припадає на фактично відпрацьований час.

Тому роботодавець розраховує суму ЄСВ як добуток мінімальної зарплати та ставки ЄСВ незалежно від того, що працівник працював не повний робочий день (із 1 січня 2021 року 1320 грн (6000 грн х 22%).

Якщо ж нараховують зарплату не за основним місцем роботи (сумісникам), тоді ставку ЄСВ застосовують до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру (абз. 3 ч. 5 ст. 8 Закону № 2464).

Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини