Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилкова назва посади — в ПФУ вказали на наслідки для працівника

Реклама

В ГУ ПФУ у Вінницькій області нагадали як і для чого приводять назви посади у відповідність до класифікатора професій.

В трудовій книжці, наказі про прийняття на роботу, трудовому договорі (контракті), штатному розписі, кадрових документах назва посади працівника має звучати однаково. Якщо виявлені розбіжності, то назву посади або професії необхідно привести у відповідність до Класифікатора професій ДК 003:2010.

Це можна зробити без змін в організації виробництва і праці. Достатньо видати відповідний наказ та на його підставі внести зміни до штатного розпису, трудової книжки працівника, що обіймає цю посаду, посадової інструкції та доповнення до особового листка з обліку.

Також вказують, що для призначення пенсії важливий саме страховий стаж працівника. Він формується за рахунок сплати страхових внесків, незалежно від посади, яку займає працівник. Що стосується проблеми із пенсією, то це можливо у випадку, коли працівник мав право на пільгове пенсійне забезпечення. Тоді прийняття на "неправильну посаду" позбавить його такого права. У цьому випадку однозначно потрібно виправляти назву посади в кадрових документах.

Ознайомтеся зі статтею "Назва посади не відповідає Класифікатору професій: чи правомірно штрафувати" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини