Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поради від Мін’юсту, якщо банківську картку заблокували через борги

Реклама

В Південно - Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Дніпро) навели алгоритм розблокування банківської картки, яку заблокували через борги.

Звертають увагу, що наразі арешт коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями відбувається також автоматизовано через впровадження електронного обміну інформацією між держвиконавцями та банківськими й іншими фінансовими установами. Також реалізований автоматизований арешт на кошти та інші цінності боржника, що перебувають на рахунках і на зберіганні в банках чи інших фінансових установах, на рахунках у цінних паперах у депозитарних установах.

Трапляються випадки, коли арешт накладають на рахунки, які використовуються для зарахування зарплати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги чи інших, передбачених законодавством соціальних виплат.

Треба враховувати, що рахунок, який відкривається для зарплати, пенсії, стипендії чи соціальних виплат, зазвичай за умовами банківського обслуговування є звичайним поточним рахунком. Тобто, це рахунок фізособи для власних потреб, на який можуть зараховуватися будь-які кошти, а не тільки кошти з конкретним цільовим призначенням. А в держвиконавця немає технічної можливості розділити, які кошти надходять на рахунок, тож він має законні підстави накласти арешт на банківські рахунки.

У разі арешту банківського (карткового) рахунку потрібно за допомогою Єдиного реєстру боржників України (https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors) встановити внесення даних особи, на рахунок якої накладено арешт, до вказаного реєстру. В даному реєстрі також можна отримати інформацію щодо органу державної виконавчої служби, засоби зв'язку та ПІБ держвиконавця, в якого знаходиться документ щодо існування боргів.

Після цього вирішити питання щодо зняття арешту можна, звернувшись до органу державної виконавчої служби та надавши документальне підтвердження сплати боргу, штрафу або аліментів.

Відтепер у CONTR AGENT можна проаналізувати інформацію з державних реєстрів, і дізнатись чи є особа у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини