Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху назвав випадки, коли оплачують час огляду в МСЕК

Реклама

Допомога по тимчасовій непрацездатності виплачують до дня встановлення МСЕК інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності) тільки у тому випадку, коли МСЕК встановила групу інвалідності такій особі. В інших випадках листок непрацездатності оплачують на загальних підставах, враховуючи день огляду МСЕК, до відновлення працездатності або встановлення МСЕК інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності).

Про це нагадує Фонд соцстрахування у листі від 30.11.2020 р. № 2859-03-1.

Свою позицію у Фонді пояснюють тим, що згідно п. 4.3 Інструкції № 455 в разі визнання хворого особою з інвалідністю листок непрацездатності закривають днем надходження документів хворого на МСЕК, а дату встановлення інвалідності обов'язково вказують у листку непрацездатності.

У графі "Висновок МСЕК" робиться відповідний запис, який засвідчується підписом голови МСЕК та печаткою МСЕК. При визнанні хворого особою з інвалідністю (певної групи та категорії) дата встановлення інвалідності повинна збігатися з днем надходження (реєстрації) документів у МСЕК (п. 3.11 Інструкції № 532).

У свою чергу особам, які не визнані інвалідами: у разі визнання їх працездатними термін тимчасової непрацездатності закінчується датою огляду в МСЕК; а у разі визнання їх непрацездатними листок непрацездатності продовжується ЛКК лікувально-профілактичного закладу до відновлення працездатності або повторного направлення до МСЕК (п. 4.4 Інструкції № 455).

Переглядайте статтю "Тривала тимчасова непрацездатність: коли направляють на МСЕК і чи оплачують час огляду" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини