Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поновлення на роботі за рішенням суду — судова практика ВС

Реклама

Для роботодавця виконання рішення суду про поновлення працівника на роботі вважається закінченим з моменту видачі наказу про поновлення та фактичного допуску працівника, поновленого на роботі рішенням суду, до виконання попередніх обов'язків. Водночас працівник повинен бути обізнаним про наявність наказу про його поновлення на роботі і йому мають фактично забезпечити доступ до роботи і можливість виконанувати свої обов'язки.

Відповідні тези містить постанова Верховного Суду (колегії суддів Третьої Судової палати Касаційного цивільного суду) від 17.06.2020 р. у справі № 521/1892/18.

Верховний Суд уважає, що суд першої інстанції дійшов до правильного висновку про поновлення позивача на роботі, оскільки не доведено вручення йому наказу про поновлення на роботі і фактично не допущено до роботи.

Апеляційний суд дійшов помилкового висновку, що позивач вже повідомлений судом про поновлення його на роботі рішенням суду та про те, що відсутність позивача на роботі не пов'язана з поважними причинами.

Із судовою практикою допоможе система VERDICTUM, яка містить більш ніж 70 млн. судових рішень. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини