Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці повідомили, які наслідки має соцпакет працівників для роботодавця

Реклама

Податківці повідомили, чи здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до пп. 140.5.9 та 140.5.10 ПКУ на суму коштів, перерахованих платником податку надавачам послуг на лікування або навчання своїх працівників.

Вони вказали, що в ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на суму наданих працівникам вищезазначених послуг в межах соцпакету.

Водночас роботодавці, які є платниками податку на прибуток (незалежно від рівня доходу) мають право включити вартість лікування або навчання своїх працівників до витрат, визначених згідно з правилами бухгалтерського обліку. Але при цьому повинна бути дотримана умова документального підтвердження таких витрат.

Читайте також матеріал "Різниці, на які коригується фінансовий результат, для визначення податку на прибуток" з ресурсу Довідники. Для отримання доступу до професійної аналітики та інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.12 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини