Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд пояснив про сканування та надання йому документів щодо діяльності ФОПів

Реклама

Пенсійний фонд звернувся до питання, чи повинен ФОП робити собі запис в трудову книжку. Відповідь негативна, а все тому, що оскільки фізособа - підприємець не є найманим працівником, а забезпечує себе роботою самостійно, запис щодо підприємницької діяльності в своїй трудовій книжці він не робить.

Тоді які документи про трудову діяльність потрібно подати ФОПу для оцифрування, адже в Україні почався процес переходу до т.зв. електронних трудових книжок? У ПФУ відповідають, що для оцифрування підприємницької діяльності ФОПа через персональний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України необхідно надати скан-копії:

  • витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрація як ФОП,

  • або довідки з Державної податкової служби про облік як суб'єкта підприємницької діяльності.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ - унікальним комплексом інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН, який допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ну а подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини