Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть скасувати перехід на літній час — чи встигнуть у 2021 році

Реклама

На засіданні Комітету з питань економічного розвитку було обговорено проект Закону "Про обчислення часу в Україні" (№ 4201). Законопроектом пропонується визначити правові засади встановлення одиниць часу і обчислення часу в Україні. Про це інформує парламентський сайт.

Згідно з редакцією проекту, підготовленою до другого читання: на території України обчислення часу здійснюється за київським часом, що є єдиним для всієї території України, і не здійснюється сезонний перехід часу; київський час застосовується для всіх правовідносин, що виникають на території України.

Також, з урахуванням поправок, передбачено, що цей Закон набуде чинності із дня, наступного за днем його опублікування. Під час обговорення у Комітеті зазначалося, що автори законопроекту наполягають, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу (UTC). Для виконання даної умови необхідно щоб законопроект був прийнятий і набув чинності до останньої неділі березня.

Варто нагадати, що чинною зараз Постановою № 509 визначено такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки:

  • в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед;

  • в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Таким чином у 2021 році перехід на "літній" час повинен відбутися у ніч з суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня. Звісно, якщо до того часу законопроект № 4201 не перетвориться на повноцінний закон.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини