Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ відновлює атестацію лікарів, провізорів та медсестер у 2021 році

Реклама

З 2021 року з дотриманням протиепідемічних заходів на період дії карантину проводяться атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням):

- звання "лікар-спеціаліст", а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів;

- фаху "провізор-спеціаліст", а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії провізорів та фармацевтів;

- кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою;

- звання "спеціаліст", а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров'я.

Якщо строк дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів медичних працівників сплив у період дії карантину та був подовжений на один рік, то вони мають право атестуватися до закінчення строку дії цього подовження.

Відповідні норми містить наказ МОЗ від 19.01.2021 р. № 74 (далі - наказ), який набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Буде опублікований 30.03.2021 року.

Графік засідань атестаційних комісій для розгляду документів, які були подані на чергову атестацію, але не були розглянуті у зв'язку з карантином, будуть затверджені та опубліковані на офіційному вебсайті закладу, при якому створено комісію, в одноденний термін з дати набрання чинності цим наказом. Перше засідання атестаційних комісій проведуть не пізніше ніж через 10 днів з дати набрання чинності цим наказом.

Також встановлено, що особисте освітнє портфоліо за відповідний річний період лікар подає для щорічної перевірки до відділу кадрів за місцем роботи до 1 березня. У 2021 році строк подання особистого освітнього портфоліо подовжується на місяць з дати набрання чинності цим наказом.

Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Отримуйте сповіщення не лише про НПА в цілому, а й правки в окремих абзацах. Щоб спробувати всі функції Liga360: Бухгалтер замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини