Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навесні запустять послугу сплати податків у застосунку Дія — міністр

Реклама

Сплата податків онлайн у кілька кліків, автоматична реєстрація ФОП та спеціальні освітні центри для підприємців "Дія.Бізнес" по всій Україні. Про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Малий і середній бізнес та держава": "Навесні ми запускаємо послугу сплати податків у застосунку Дія. Процес буде займати декілька кліків. Жодних черг, стресу та контактів з держустановою. Податкова у декілька кліків - це нова реальність для підприємців. Це ще один наш продукт, який створює екосистему для країни підприємців".

У застосунку Дія можна буде задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП - єдиний податок (ЄП) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ). А на порталі Дія будуть доступні також декларування доходів та сплата податків фізичних осіб-громадян.

У Дії можна буде подати декларацію у кілька кліків. Дія автоматично підтягне інформацію про рахунок установи та суми обов'язкових зборів до сплати - як от ЄСВ. А для розрахунку ЄП вам залишиться лише внести суму доходу. Також буде система сповіщень про граничні дати подачі декларацій та сплати податків.

Серед інших проєктів Мінцифри для підприємців - проєкт Дія.Бізнес. Він має дві складові - онлайн-портал та офлайн центри підтримки. На порталі - понад 100 бізнес-ідей, освітні курси про бізнес і 50 видів безкоштовних консультацій: з маркетингу, фінансів, податків. А офлайн центри підтримки підприємців уже відкрито у Харкові, Миколаєві, Черкасах і у КНУ ім Т.Шевченка. Згодом такі центри планують відкрити в кожному місті України з населенням 50 000+.

Також на порталі Дія Мінцифра запустила найшвидшу реєстрацію бізнесу онлайн - ФОП можна зареєструвати за 15 хвилин, а ТОВ - за 20. А цієї весни запустять автоматичну реєстрацію ФОП. Для цього вносяться зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

Крім того, створюють віртуальну бізнес-країну для ІТ та креативної індустрії Дія Сity. Для компаній-резидентів Дія City діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% - військовий збір, а податок на прибуток замінять податком на виведений капітал у розмірі 9%.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини