Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як на появу Бюро економічної безпеки відреагували податківці

Реклама

У Державній податковій службі публічно відреагували на підписання Закону "Про Бюро економічної безпеки України". Нагадаємо, що Бюро має стати єдиним органом державної влади, відповідальним за боротьбу з економічними злочинами. Для цього воно отримає відповідні повноваження СБУ та податкової міліції.

"Ми постійно чуємо від бізнесу про незахищеність від свавілля різних державних силових структур. У той же час в державі діють усталені тіньові економічні об'єднання, що вже фактично перетворились на справжні злочинні угрупування в економічній сфері", - зауважив голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

На переконання очільника ДПС Олексія Любченка, створення Бюро економічної безпеки в тому вигляді і з тими завданнями та повноваженнями, як це передбачає Закон, убезпечить бізнес від необґрунтованого силового втручання у його діяльність, натомість державна правоохоронна система зосередиться на ефективній протидії організованій злочинній діяльності в економічній сфері, а також викритті та притягненні до відповідальності осіб, що таку діяльність очолюють.

"Зі свого боку Державна податкова служба України має намір забезпечити ефективну співпрацю з новоствореним правоохоронним аналітичним органом для зменшення тіньового сектору економіки та усунення нечесної конкуренції, яка заважає працювати сумлінним платникам податків", - підкреслив голова ДПС Олексій Любченко.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини