Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки оновлює порядок складання фінпланів держпідприємствами

Реклама

Наказ Мінекономіки від 22.01.2021 р. № 122 викладає у новій редакції Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб'єкта господарювання державного сектору економіки.

Форма фінансового плану також отримала оновлений вигляд, як і Звіт про виконання фінансового плану.

Фінансовий план підприємства складають на кожний наступний рік з поквартальною розбивкою і відображають очікувані фінансові результати в запланованому році. Він містить інформацію щодо фактичних показників минулого року, планових і прогнозних показників поточного року, запланованих показників на плановий рік, а також інформацію згідно із стратегічним планом розвитку підприємства.

При складанні фінансового плану, звіту про його виконання та підготовки пояснювальної записки підприємства користуються рекомендаціями щодо складання фінансового плану та звіту про його виконання, підготовки пояснювальних записок до них.

Проект фінансового плану підприємства разом з пояснювальною запискою подають з використанням спеціалізованого програмного забезпечення із застосуванням засобів КЕП (печатки) та одночасним надсиланням у форматі Microsoft Excel на електронну пошту суб'єкту управління об'єктами державної власності до 1 червня року, що передує плановому. Його також можна подавати в паперовій формі із застосуванням власноручного підпису керівника підприємства, з відміткою "Розглянуто" з пронумерованими сторінками у двох примірниках разом з пояснювальною запискою.

При необхідності суб'єкти управління самостійно встановлюють диференційовані строки подання проектів фінансових планів підприємств, але не пізніше 1 червня року, що передує плановому.

Зважайте, що до фінансових планів на 2021 рік та звітності за 2020 і 2021 роки застосовують Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб'єкта господарювання державного сектору економіки, затверджений наказом Мінекономрозвитку від 02.03.2015 р. № 205.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини