Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцеві громади не можуть встановлювати пайовий внесок для забудовників — ДРС

Реклама

Місцеві органи влади не мають права розробляти та затверджувати порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту - повідомляють в Державній регуляторній службі.

Пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту повністю скасували із 1 січня 2020 року завдяки Закону України від 20.09.2019 р. № 132-IX.

До того ж органам, що здійснюють управління у сфері містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду, заборонено вимагати від замовника будівництва будь-які послуги, матеріальні або нематеріальні активи, у т.ч. здійснення будівництва об'єктів.

Тому окремим органам місцевого самоврядування необхідно переглянути затверджені ними Порядки залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів..

Дана проблема має системний характер, бо за результатами моніторингу у 2020 році виявлено 20 рішень місцевих рад, якими затверджено такі порядки.

Також органи місцевого самоврядування не мають підстав вимагати від суб'єктів господарювання отримувати дозвіл на торговельну діяльність за межами торговельних приміщень та ринків.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини