Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати схвально поставилися до ідеї податкової амністії зі сплатою одноразового збору до бюджету

Реклама

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики повідомляє, що розглянув законопроект № 5153 про внесення змін до ПКУ. Його задекларована мета - стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Проект Закону передбачає запровадження так званої податкової амністії активів.

Законопроектом передбачається у період з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб. Збір з такого декларування визначатиметься за такими ставками: 5% щодо валютних цінностей і активів, розміщених на рахунках у банках в Україні; 9% щодо валютних цінностей, розміщених за кордоном; 2,5% щодо вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року.

За результатами обговорення Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу цей законопроект.

Також члени Комітету обговорили законопроект № 5155 про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції". Документ розроблено з метою унормування питань у сфері валютного регулювання, необхідних для забезпечення проведення в Україні одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами своїх активів. За результатом розгляду Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти за основу зазначений законопроект.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ та придбавайте LIGA360.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини