Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парках і скверах без масок, а на зупинках і в переходах в масках — МОЗ пояснив правила для червоної зони карантину

Реклама

Як ми вже інформували, урядова постанова № 230, яка оновила правила карантину, серед іншого передбачила для "червоної зони" і загальний обов'язок перебування на територіях загального користування у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот. Ми повідомляли наших читачів, що формально це можна було тлумачити як обов'язок носити маски, зокрема, на вулиці та в парках.

І ось МОЗ повідомило, що до постанови № 230 внесено зміни, якими визначили конкретний перелік місць обов'язкового носіння масок у регіонах "червоної зони" епіднебезпеки. Так, згідно з цими змінами, масковий режим не передбачений у парках і скверах. Водночас носіння масок є обов'язковим у закладах охорони здоров'я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1 метра.

Слід зауважити, що у проектах актів, винесених на розгляд КМУ під час засідання 24 березня, такі зміни попередньо анонсовані не були.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини