Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін встановив строки та умови для конкурсів на посади держслужбовців, прийнятих під час карантину

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 24 березня 2021 р. № 237 відкоригував чи визнав такими, що втратили чинність, низку своїх актів щодо укладення контрактів про проходження державної служби.

Зокрема, змін зазнав Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. У ньому, серед іншого, уточнили порядок проведення співбесіди з кандидатом на посаду, проведення засідань конкурсної комісії в режимі відеоконференції тощо.

Також установили, що контракти про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, які укладені з особами, щодо яких прийнято рішення про призначення на посаду державної служби до набрання чинності Законом № 1285 (тобто до 06.03.2021 р.), продовжують діяти на тих самих умовах з урахуванням зміни граничних строків дії таких контрактів.

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади та місцеві державні адміністрації повинні забезпечити внесення змін до контрактів на період дії карантину щодо обмеження граничних строків їх дії з урахуванням положень пп. 2 п. 2 розділу II Закону № 1285. Також їм слід забезпечити оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, з якими укладені контракти на період дії карантину, протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеним Законом відповідно до черговості укладення таких контрактів. А ось у разі відсутності переможця такого конкурсу потрібно забезпечити прийняття рішення про проведення повторного конкурсу протягом 10 календарних днів з дня оприлюднення результатів конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби. Додатково органам влади доручили утриматися від переведення державних службовців, призначених на посади державної служби шляхом укладення контрактів на період дії карантину, на інші посади державної служби.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини